Under de senaste åren har jag försökt följa med i ett projekt i Tyskland – se The Wittenberg Project. Renoveringsarbetet på skolan har fortgått och intensifierats under de senaste åren och är i det nämaste färdigt. Invigningen är planerad till söndagen den 3 maj 2015:

Som bakgrund – läs:

I anknytning till invigningen arrangerar Lutheran Church – Missouri Synod (LCMS) en konferens i Wittenberg, där drygt 100 kyrkoledare möts från Afrika, Asien, Latinamerika, Europa och Nordamerika: CTCR to host second international theological conference. Den 5–8 maj samlas vi kring temat “Celebrating the Reformation Rightly: Remembrance, Repentance, Rejoicing.” På min lott har fallit ett uppdrag att tala över ämnet “Enduring Hope: The West and Beyond”.

En liknande konferens hölls i Atlanta, USA i månadsskiftet oktober-november 2012 – läs här.