I en tidigare blogg skrev jag om Latinska skolan.

En knapp vecka i Wittenberg (2–7 maj) bjöd inledningsvis på högtidlig invigning av skolan – några intryck tillhandahålls i följande artiklar / inslag:

I förlängningen av högtiden inbjöd Lutheran Church – Missouri Synod (LCMS) till en konferens, som inleddes med en heldags studieresa till historiska platser med anknytning till Martin Luther och hustrun Käthe, t ex Lutherstadt Eisleben och Torgau.

Under tre dagar förmedlades värdefulla föreläsningar med påföljande samtal kring temat Remembrance, Repentance, Rejoicing (Hågkomst, bot och glädje). Dagligen firades gudstjänst i “reformationens moderkyrka”, Mariakyrkan. Drygt 100 kyrkoledare från mer än 40 länder deltog i konferensen. Å Missionsprovinsens vägnar är jag både tacksam och hedrad över att få finnas med i en sådan gemenskap!

Några artiklar om konferensen: