Under det gångna dygnet har en mängd reklam kommit i min e-postlåda: Black Friday-erbjudanden, där kommersens aktörer försöker överträffa varandras erbjudanden med generösa %-sats-reduceringar. Denna dag är som bekant en av de största shopping- och readagarna – inledningen till några veckors intensiv julhandel.

Som motvikt till detta är det gott att få tänka på ljuspunkter i en mörk tid och värld. Min tanke har gått till en uppbygglig sång, skriven av Axel B. Svensson (jag har citerat den vid tidigare tillfälle i min blogg, men gör det gärna ännu en gång):

 

Dock – ur mörkret på Långfredagen Det lyser ett knippe av ljus:

Min synd är på korset borttagen, Han själv bär mig hem till sitt hus.

 

Och buren jag honom kan följa Genom öknars brännande sand,

Genom dödens nattsvarta bölja Till livsflodens leende strand.

 

Inför ett nytt kyrkoår är det gott att få ha ljuset i fokus – Jesus Kristus! I honom var liv, och livet var människornas ljus. Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det (Joh. 1:4–5).

 

En av Gud välsignad adventshögtid!

 

+Roland